Make your own free website on Tripod.com

Historien om Pink Dirt

Starten

Det er en kald vinterdag i året 1978. Stedet er Ringstabekk ungdomsskole i Bærum. I et klasserom sitter den nyfrelste pønkern Atle og grubler. Ikke på matte, engelsk, norsk eller andre uinteressante fag, men musikk. Bærum kommune skal snart ha sitt årlige arrangement, "Ungdomsskolenes show", og lærerne har spurt om noen av elevene er interessert.
Atle har veldig lyst, men har verken band eller låter – langt mindre utpregete musikalske evner. Derimot stort pågangsmot og en viss mangel på selvkritikk. Han akter ikke å la slike mindre vansker stoppe seg. Han rekker opp hånden, lærern noterer seg navnet hans. Dermed er "Atle med band" behørig anmeldt til årets utgave av showet.
I første friminutt tar Atle tak i problemet med å stable bandet på beina.
I naboklassen går Jon Toset. Han kan spille gitar. Atle strener bort og spør. Vel, spør og spør. Han forteller Jon at han har meldt på bandet sitt til "Ungdomsskolenes show", kunne Jon tenke seg å bli med?
Jon svarer ja, først etterpå spør han hvilke andre som er med. På Atles unnvikende og svevende svar skjønner han at de har et mannskapsproblem.

Hvor skal de få fatt i to til?

I klassen under seg, har de Leif Ovesen. Han ikke bare spiller trommer, men er nabo til og har vokst opp sammen med Atle. Ivrig som han er etter å spille i band, er han et lett bytte for Atles overtalelsesevner.
Nå har han i løpet av ett friminutt utvidet bandet fra en til tre, bassist gjenstår.
Hjemme går Atles yngre bror Bård og aner fred og ingen fare. Han går i sjette klasse og er ferdig med skoledagen litt før storebror. Hadde han visst hva nevnte storebror hadde i vente for ham, ville han nok ønsket seg lengre skoledag.
Storebror Atle kommer hjem fra skolen, og gjør i korte, men intense setninger det klart for lillebror hva som forventes av ham. Han skal spille bass, og en kuet lillebror godtar.
Nå er bandet komplett.

Øvelse gjør mester
Med et komplett band klar, gjenstår det egentlig bare ett problem: Bandet har aldri spilt sammen. Pytt, pytt, sier Atle og finner etter en rask sjekk av kalenderen ut at det er masse tid igjen.
Med vinterferie for døren og et foreldretomt hus til disposisjon, innkalles bandets medlemmer til intensiv øving.

Det bæres og rigges, og snart er stuen omgjort til øvingslokale. Bård har fått beskjed om å lage noen låter, hvilket han lydig gjorde.
I en hel uke ble det øvd, festet og øvd. Men låter ble det...

Den første konserten
Nå var øvingsfasen slutt. En ny, større utfordring sto for døren; den første konserten.
På Ringstabekk skole var det hver onsdag noe de kalte "Åpen kveld" – en kveld der skolens elever kunne danse, spille bowling m.m. eller bare prate.
En slik kveld hadde Atle booket bandets første konsert.

Kvelden opprant. Stinn brakke i skolens gymsal. Lydanlegg var ordnet, alt var klart.
Tre nervøse og en opprømt sto på scenen og skulle spille sine tre innøvde låter. Skolens rådgiver står for introduksjonen. Bang! De er i gang.
Det låter primitivt og rått. Men dønn ærlig.
Hvorvidt skolekameratene likte det de hørte, var underordnet det faktum at en drøm var gått i oppfyllelse. DE STO PÅ SCENEN!!
Låtene de spilte denne dagen var: Hey Sir, Hooker, Mr. Bresjnev. Alle skrevet av Bård Skift med tekst av Atle.

Andre konsert
Neste konsert var Sandvika Kino.
Nok en gang stinn brakke. "Ungdomsskolenes show" er en årlig foreteelse der alle ungdomsskolene i Bærum kan stille med sine innslag. Fra de samme skolene kommer det elever som sitter i salen for å se sine medelever stå på scenen og (forhåpentligvis) driite seg ut.
Pink Dirt kom litt ut i programmet. Til tålelig applaus fremfører de Mr. Bresjnev.

Til index Neste side